ORGANIZATORI
SPONSORI PRINCIPALI
PARTENERI
Christkindlesmarkt Brasov este inspirat de traditia vechilor târguri germane, o data pe an, cu ocazia Sarbatorilor de Craciun.
Este o expozitie cu vânzare de obiecte ce pot constitui cadouri mai speciale, traditionale: icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, marame obiecte de vestimentatie, ornamente, papusi, borcane cu dulceturi, ceramica, executate de artisti plastici si mesteri populari, globuri, decoruri, brazi.
Anual, la sfârsitul lunii noiembrie, în Germania se deschid 85 de piete de Craciun, fiecare dintre acestea având câte ceva specific, care face deliciul localnicilor si al turistilor din întreaga lume, veniti sa descopere o traditie ce dateaza de secole. "Nürnberger Christkindlesmarkt" este o piata de Craciun, care are loc anual în orasul vechi Nuremberg. Aproximativ doua milioane de oameni viziteaza în fiecare an "Nürnberger Christkindlesmarkt" unul dintre cele mai mari de acest fel din Germania si unul dintre cele mai renumite din lume. În ciuda cercetarilor intense facute pâna acum, originile "Nürnberger Christkindlesmarkt" sunt înca necunoscute. Cea mai veche dovada cunoscuta e o cutie din lemn de conifere insciptionata cu: "Regina Susanna Harßdörfferin Maicii Susanna Eleonora Erbsin" (sau Elbsin) în 1628. Cutia este pastrata în prezent în Muzeul National din Nuremberg.
Radio